Historiek

 

De huidige NV Techni Quartz werd in 1987 gesticht door Dhr. en Mevr. Vercauteren - De Loose als CV Kwartstechniek, met als voornaamste activiteit industriële schilderwerken (specialiteit: afwerking van cellenbetonpanelen met "kwartstechniek").
De hiervoor benodigde Lithox-muurverven werden gekocht bij de verffabrikant Neverlak uit Amsterdam-NL. Een jaar later werden de activiteiten uitgebreid met de verdeling van de Frescolithe stand- en decorbouwverven en Lithox muurverven, eveneens geproduceerd door Neverlak.

Door de voortdurende groei werd uitgekeken naar een andere, goed bereikbare en ruimere locatie. Die werd gevonden in het industrieterrein TTS te Temse, gelegen aan de E17 tussen Antwerpen en Gent. In 1990 werd hier het huidige bedrijfspand opgetrokken in de Kapelanielaan 16, en werd de firma omgevormd tot de huidige NV Techni Quartz.

Sinds de overname door Neverlak BV in 1998, wordt in onze gebouwen ook het grootste gedeelte van de Frescolithe, Lithox en Putop basisverven gemaakt in een nieuw opgebouwde productielijn. Met de nieuwe kleurenmengmachine kunnen de klanten in België, Luxemburg en Frankrijk nog sneller geholpen worden doordat we alle verven à la minute kunnen aankleuren. Klanten kunnen er eveneens terecht voor gereedschappen, vulmiddelen etc.

Om de klanten die in Duitsland (en op verplaatsing) werken, nog beter te kunnen beleveren, werd in 1999 een Duits zusterbedrijf opgericht, meer bepaald in Keulen: Frescopaint GmbH.

© Techni Quartz NV
Kapelanielaan 16,Temse
E-mail: info@techniquartz.be
Tel. +32 3 771 47 99

Like us on Facebook Folluw us on LinkedIn